Kryepatologu i Kosovës, Arsim Gërxhaliu, tregon se ka udhëtuar për në Serbi mbi 110 herë, ndërsa ka kthyer në Kosovë mbi njëmijë viktima.

Arsim Gërxhaliu, është kryepatologu i Kosovës. Si profesionist është marrë me problemin e të zhdukurve në luftë.

Në vitin 1999, nga familja Gërxhaliu janë vrarë 40 familjarë. Në luftën për të kthyer në Kosovë kufomat e bartura nga varrezat masive, nuk e kishte menduar se në Serbi do të udhëtonte plotë 110 herë. Mbi një mijë viktima të kthyera në shtëpi.

Procesi i identifikimit ka qenë i vështirë pasi shumë viktima ishin varrosur e rivarrosur deri në katër varreza masive. Ka ndodhur që një trup të jetë ndarë në Kosovë dhe Serbi. /abcnews.al/