Maturantët e rajonit të Prishtinës janë mobilizuar që të kopjojnë për testin e Maturës, ku pjesa e parë e këtij testi do të mbahet sot, ata kanë krijuar grupe të ndryshme në rrjetet sociale si Facebook, Viber e të tjera.

Ashtu sikur viteve të kaluara në grupet e krijuara maturantët pritet të shkëmbejnë pyetjet dhe përgjigjet e testeve kështu duke ndihmuar njëri-tjetrin që ta kalojnë këtë test të arritshmërisë.

Por kryetari i Komisionit Shtetëror të Maturës, Fehmi Hysenaj ka thënë për Telegrafin se maturantët nuk do të mund të hyjnë në test me telefona kështu që gjasat për kopjim janë të vogla.

U tha se do t'i ndalin valët e telefonit, maturantët e kanë gati planin për të kopjuar U tha se do t'i ndalin valët e telefonit, maturantët e kanë gati planin për të kopjuar

“Asnjë komisioner nuk do të fillojë testimet pa u siguruar që asnjë nxënës të mos ketë telefon, pyetjet maturantët ende nuk i kanë marrë do të fillojnë të shpërndahen pas orës 10:00”, deklaroi Hysenaj.

Ai bëri të ditur se për shkak të procedurave të Bankës Botërorë, nuk kanë arritur që t’i ndalin valët e telefonave në objektet ku mbahet testi i maturës.

Ndërkohë Telegrafi më herët ka raportuar për krijimin e grupeve të maturantëve, grupe këto ku janë qindra anëtar dhe që pritet të komunikojnë njëri me tjetrin pas fillimit të testit të Maturës. /Telegrafi/