Me 12.100 qytetarë të vaksinuar me dozën e parë kundër coronavirusit dhe që është vetëm 0.7% e popullatës, Maqedonia e Veriut është ndër vendet me vaksinimin më të ulët.

Sipas “The Economist”, ka shtete edhe me vaksinim më të dobët se Maqedonia, madje vetëm me 0.1% të popullatës, megjithatë, Maqedonia e Veriut ndodhet në fund.

Blumerang: Nëse vazhdohet me këtë ritëm, pandemia në Maqedoni do të përfundoj në vitin 2031 Blumerang: Nëse vazhdohet me këtë ritëm, pandemia në Maqedoni do të përfundoj në vitin 2031

Ndryshe, vaksinimi masiv siç e quan ministri Filipçe në Maqedoni filloi para dy ditëve dhe sipas paralajmërimeve, në “Boris Trajkovski” mesatarisht do të vaksinohen rreth 300 persona ose 3.000 persona në ditë.

Prioritet në vaksinimin përveç të moshuarve mbi 77 vjet kanë policët, ushtarët, punonjësit në transportin publik, edukatoret dhe kujdestaret në çerdhe./Telegrafi/