Shtatëmbëdhjetë shoqata për mbrojtjen e kafshëve po kërkojnë që qeveria të revokojë dhe parandalojë gjuajtjen e paralajmëruar të derrave të egër, si pjesë e masave për të parandaluar “ethet afrikane të derrave”.

Ata theksojnë se “kafshët nuk janë objekte që duhet të shkatërrohen, por qenie të vetëdijshme, inteligjente, duke dënuar subvencionin për ato që thonë ata janë “therje masive e derrave shtëpiake dhe gjuajtjen e derrave të egë në male”.

Nga Shoqatat argumentojnë se sëmundja “ethet afrikane të derrave” nuk është e rrezikshme për njerëzit dhe kërkojnë mbështetjen e anëtarësisë, qytetarëve, që të shfuqizojnë menjëherë këto masa dhe të zbatojnë masat që ato zbatojnë në vendet fqinjë.