Ministria e Shëndetësisë e Maqedonisë së Veriut ka publikuar të dhënat për infektimet e reja me Covid-19 në vend.

Kokretisht, për tri ditët e fundit e fundit, prej më 17 qershor deri më 19 qershor 2022.

Janë regjistruar gjithsej 81 raste të reja me Covid-19, prej tyre 20 janë riinfektime.

Nuk është regjistruar asnjë vdekje, ndërsa janë regjistruar 124 persona të shëruar.

Janë kryer gjithsej 1.972 testime.

Numri i rasteve aktive me Covid-19 në vend është 351.

Shkupi është qyteti me më shumë raste aktive, pasuar nga Manastiri dhe Ohri.

Nga fillimi i pandemisë janë regjistruar si të infektuar 312.960 persona, 303.287 të shëruar si dhe 9.322 të vdekur ndërsa janë kryer gjithsej 2.072.171 testime për Covid-19.