Përkundër tentimeve për të arritur marrëveshje koalicioni për formimin e Qeverisë, tash e tre muaj LVV dhe LDK, nuk po bien dakord.

Mos arritja e një marrëveshjeje për koalicion qeverisës po shihet tani si papërgjegjshmëri politike e të dyja partive.

Këto vonesa mund të shkaktojnë probleme të shumta, madje edhe në zhvillimin ekonomik të vendit.

Analisti politik, Shkelzen Maliqi, u ka dërguar mesazh Lidhjes Demokratike dhe Lëvizjes Vetëvendosje.

Përmes një shkrimi të shkurtër në Facebook, ka thënë se cilado parti që lëshon pe, do të jetë fituese e votuesit sipas tij të zhgënjyer.

Thaçi: Kam nënshkruar nominimin e Kurtit për kryeministër, ai duhet ta pranojë ose refuzojë Thaçi: Kam nënshkruar nominimin e Kurtit për kryeministër, ai duhet ta pranojë ose refuzojë

“Ai që lëshon pe në bllokadën aktuale të bërjes së koalicionit do të jetë fitues te votuesit e zhgënjyer post-zgjedhor, kurse kokëforti humbës”, ka shkruar Maliqi.

Për mos-formimin e Qeverisë, ka reaguar edhe presidenti i vendit, Hashim Thaçi.

Thaçi ka thënë se e ka nënshkruar nominimin e Albin Kurtit për kryeministër, dhe se ai duhet ta pranojë ose në rrethana të tjera duhet ta deklarojë refuzimin.

Presidenti theksoi se i mbetet kryetarit të partisë që doli e para në zgjedhjet e 6 tetorit që ta bëjë hapin, ndryshe duhet ta deklarojë refuzimin si mandatar për udhëheqjen e Qeverisë së Kosovës.

Bajqinovci: Thaçi, ky fodull që tallet me shtetin e me Kushtetutën Bajqinovci: Thaçi, ky fodull që tallet me shtetin e me Kushtetutën

“Koha po kalon… Unë duke menduar që do ta pranon, sepse është një rregull i pashkruar…, e kam nënshkruar atë ditë nominimin e zotit Kurti si kandidat për kryeministër të ardhshëm të Qeverisë së Kosovës. Ai nominim i nënshkrimi tim është ende në tavolinën time të punës këtu. Shpresoj që nuk kalon kohë të gjatë dhe zoti Kurti që të reflekton në kuptimin e pranimit të nominimit, në rrethana të tjera duhet ta deklarojë refuzimin”, ka thënë Thaçi. /Telegrafi/