Liverpoolit i është kërkuar të paguajë një tarifë prej 1.7 milionë funtesh tek Fulham për të riun anglez, Harvey Elliott.

Adoleshenti u transferua te Reds kur ishte 16 vjeç në vitin 2019, dhe një gjykatë u vendos për të përcaktuar tarifën që i detyrohej klubit londinez.

Tarifa nuk është aq sa kishte pritur Fulham, duke marrë parasysh çmimet për lojtarët e krahasueshëm që transferohen nga Championship në ekipet e Ligës Premier.

Jo vetëm Moukoko: 15 yje të ardhshëm që nuk kanë mbushur ende 18 vjeç, por pritet ta sundojnë botën e futbollit me talentin e tyre Jo vetëm Moukoko: 15 yje të ardhshëm që nuk kanë mbushur ende 18 vjeç, por pritet ta sundojnë botën e futbollit me talentin e tyre

Sidoqoftë, ‘Cottagers’ deklaruan se ishin ‘shumë të kënaqur’ me tarifën rekord për një 16-vjeçar.

“Sipas Rregullave të Zhvillimit të Rinisë, Komiteti i Kompensimit të Futbollit Profesional (PFCC) ka për detyrë të vlerësojë kompensimin e duhur për një lojtar që largohet nga një akademi në fund të regjistrimit të tij, nëse palët nuk mund të bien dakord për shifrën”.

“Pas një dëgjimi të plotë, PFCC ka vendosur që Fulham duhet të ketë të drejtë për kompensim thelbësor”.

“Çmimi është një shumë rekord për një lojtar 16-vjeçar dhe, në rrethana, Fulham është shumë i kënaqur dhe falënderon PFCC për shqyrtimin e kujdesshëm të argumenteve që ne paraqesim”, thuhet në deklaratën e Fulhamit. /Telegrafi/