0Shares

Gratë ende janë shumë pakë të përfaqësuar në pozicionet udhëheqëse, ndërsa disa raste për të njëjtin profesion janë më pak të paguar nga burrat. Nga Lidhja e Odave Ekonomike (LOE) kërkojnë që të ndjekeni trendët evropian për rritjen e aksioneve të femrave në ekonomi dhe zvogëlimin e dallimit të pagave në mes burrave dhe grave, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Propozojnë që të gjendet sistem çka do të jetë funksional dhe më intensive duke përfshirë edhe grat në tregun e punës, të rritet qasja e femrave deri tek financat dhe të hiqen pengesat në shoqëri çka janë evidente.

Statistikat në Maqedoni tregojnë se numri i përgjithshëm i grave të punësuar është 282 mijë nga të cilat 76.3 për qind punojnë në sektorin privat. Mbi 30 për qind nga firmat e reja në sektorin privat janë të hapura nga grat të cilat përfaqësohen me 12 për qind të pozicioneve udhëheqëse.

Sipas të dhënave nga Banka Botërore, janë regjistruar zvogëlim të numrit të grave të cilat përfaqësohen në tregun e punës. Kështu, në vitin 2013 ka pasur 44 për qind, ndërsa në vitin 2017 ka pasur 42 për qind, ndërsa në pozicionet udhëheqëse ka qenë nën dy për qind. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)