Edhe këtë javë sikurse javët e tjera, Libraria Dukagjini sjell ofertë për librat e pëzgjedhur me kujdes nga stafi ynë. Me anë të këtyre kompleteve të librave të përzgjedhura nga ne, mundohemi që të sjellim sa më shumë llojllojshmëri të zhanreve të letërsisë me të cilat lexuesit mund të shoqërojnë këto ditë të nxehta vere. Duke udhëtuar nëpër këto ngjarje të ndryshme, mund ta gjeni veten në një karusel mendimesh dhe ndjenjash të ngatërruara dhe të veçanta.

Kombinimi i parë i tre librave: “ZigZage Takimesh”, “As të Parët As të Fundit”, “Përse të tjerët duam”, ju sjell këshilla rreth marrëdhënieve dhe të papriturave që ndodhin tek një çift. Ky kombinim i zhanreve “Fiction” dhe “Non-fiction” apo që në shqip i quajmë trillim dhe jo trillim synon të përmbledh këshillat më të mira sa i përket kësaj çështjeje.

Për më tepër, dy libra që mund t’i lexoni me një frymë dhe të cilat janë dy zhanre të kundërta me njëra tjetrën por ajo që i bashkon është stili i veçantë i dy autorëve si Anne Rice dhe Alan Taylor ku lidhen ngushtë me lexuesin nëpërmjet rrëfimit të ngjarjeve.

The Country Diaries –Alan Taylor

Gazetari Alan Taylor me një finesë i përmbledh shkrimet e shumë figurave të njohura britanike në formë ditari. Ai fillon nga përshkrimi i jetës së reverendit Gilbert White, gjithashtu ky libër përmbledh edhe disa nga shkrimet e njohura në formë ditari të autores Beatrix Potter, fjalë nga mbretëresha Viktoria, Dorothy Wordsworth e shumë të tjerë.

Njihuni nga afër me kulturën dhe personazhët më të njohura britanike duke lexuar jetën dhe veprat e secilit në formë ditari.

BlackWood Farm – Anne Rice

Adhuruesit e zhanrit triller dhe mister mund të mbështeten tek ky libër në këtë sezon vere. Edhe pse një libër i botuar në vitin 2002 arrin edhe pas shumë vitesh të qëndron tek librat e zhanrit ‘horror-triller-mister’ më të pëlqyer në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kurse adhuruesit e klasikëve tani mund të lexojnë kompletin e librave të: “Tender is the Night” nga F. Scott Fitzgerald, “Love Letters of Great Men” nga Ursula Doyle si dhe tragjedinë e njohur nga William Shakespeare “Romeo and Juliet”.

Tom Clancy i njohur për historitë e tij lidhur me sistemin e spiunazhit gjatë periudhës së Luftës së Ftohtë sjell dy librat e tij si ‘Submarine’ dhe ‘Companion’. Tek ky set mund të mahniteni me rrjedhjen e këtyre ngjarjeve. Po ashtu, edhe dy kombinimet e tjera të librave të njohur si: “Sin City” nga Harold Robbins, “I am Charlotte Simons” nga Tom Wolfe , “Black Aces High” nga Robert Wilcox si dhe “State of Fear” nga Michael Crichton sjellin tema nga më të ndryshme si nga dhuna seksuale, lufta në Kosovë në vitin 1999 të cilat lidhin të shkuarën me të tashmen dhe të ardhmen!

Gjithashtu, për një freskim si të mendjes dhe të trupit ju sjellim këto kombinime më të reja të librave nga gastronomia: ‘Vegan’ nga Jean Christian Jury si dhe ‘Sallata’ nga Academia Barilla. Si dhe në këtë sezon dëshira për të njohur dhe për të vizituar sa më shumë vende mund të realizohet edhe nëpërmjet librave ‘World Heritage Sites’ dhe ‘501 Wild Places’. Për në fund treshja nga autorët Orhan Pamuk, Khaled  Hosseini dhe kombinimi i autoreve Alice Munro dhe Margaret Atwood sjell shijen e periudhës letrare klasike dhe moderne.

Pra, mos e humbisni një ofertë të tillë për të pasuruar biblotekën tuaj dhe për t’u pasuruar me këshilla rreth marrëdhënieve shoqërore si dhe për t’u njohur nga afër me stilin e të shkruarit të autorëve Alan Taylor dhe Anne Rice; Kjo ofertë vlen deri ditën e dielë, me datë 21.07.2019!


artikull i sponsorizuar