Ass.Dr.Sci. Visar Disha
Specialist i Protetikes Stomatologjike
Specialist i Ortodoncisë dhe Ortopedisë së Nofullave
tel. +38344559287

Jeni të interesuar për një ndryshim total të buzëqeshjes?
Apo ndoshta vetëm një përmirësim të vogël në buzëqeshjen tuaj ekzistuese?
Keni kurora të vjetra që bien në sy?
Vija të errëta në vijën e mishit të dhëmbëve?

Si pacient, ju dëshironi më të mirën për dhëmbët tuaj pasi ato janë pjesë jetike e mirëqenies tuaj të përgjithshme. Megjithatë, shpeshherë mund të jetë konfuze se çfarë trajtimi protetikor duhet të zgjedhni.

Çfarë është një kurorë E-max?

Kurora E-max është një lloj i veçantë i kurorave të punuara nga materiali i disilikat litiumit. Këto kurora janë bërë nga një bllok i vetëm i këtij materiali që e bënë atë një kurorë me forcë të lartë. Disilikati i litiumit është i njohur për forcën e tij superiore dhe estetiken tërheqëse.

Kurorat E-max janë paksa të tejdukshme dhe për këtë arsye i afrohen më shumë ngjyrës së dhëmbëve tuaj. Kjo veçori e ka bërë atë një zgjedhje të shkëlqyer për restaurimin e dhëmbëve të përparmë.

Cilat janë përparësitë e kurorës E-max?

Kur keni nevojë për një kurorë në një nga dhëmbët që shfaqet dukshëm në buzëqeshjen tuaj, dëshironi të siguroheni që kurora të duket sa më natyrale, a ku me të vërtetë shkëlqejnë kurorat E-max!

Kurora E-max konsiderohet të jetë përputhja më e afërt me dhëmbët tonë natyral.

Meqenëse nuk ka bazë një aliazh nuk do të ketë gjithashtu asnjë vijë gri me pamje të shëmtuar rreth vijës së mishrave të dhëmbëve.

Nuk duhet të shqetësoheni as për qëndrueshmërinë e tyre, pasi kurorat E-max janë tepër të qëndrueshme. Me kujdesin e duhur, kurorat shërbejnë për një kohë të gjatë, duke ruajtur vetitë dhe pamjen origjinale.

• Ruajtja e strukturës së dhëmbëve:

Meqenëse kurorat E-max kanë forcë të shkëlqyer dhe rezistencë ndaj thyerjes, këto kurora mund të përgatiten në seksione shumë të holla. Sa më shumë strukturë dhëmbësh të keni, aq më i mirë është shëndeti juaj oral. Kur keni më shumë strukturë dhëmbësh, dhëmbi juaj qëndron më i fortë.

• Opsione të shumta për restaurimin e dhëmbëve:

Gjëja më e mirë për sistemin E-max është se ai nuk kufizohet vetëm në kurora. Ky sistem mund të përdoret gjithashtu për të fabrikuar veeners (faseta), inleje, onleje, madje edhe ura me shtrirje të shkurtër për të zëvendësuar dhëmbët e përparmë.

Pse duhet të zgjedhni kurorat E-max?

• Kurorat E-max janë standardi i artë në arritjen e një pamje të shkëlqyer dhe natyrale
• Ato do t’ju lejojnë të buzëqeshni plotësisht dhe me vetëbesim.
• Kurorat E-max janë pa metal (ndryshe nga kurorat e zakonshme prej metal-porcelani), kështu që ato mund të jenë të tejdukshme, ashtu si smalti natyral.
• Kurorat E-max mund të përfshijnë të gjitha ngjyrat, karakteristikat dhe teksturat e dhëmbëve tuaj natyral, në mënyrë që të japin një pamje sa më natyrale.

A duhet të zgjedhni kurorën E-max?

Ka shumë faktorë që përcaktojnë llojin e restaurimit që duhet ta zgjedhni. Është më mirë nëse konsultoheni me Specialistin e Protetikës Stomatologjike për opsionin më të mirë që do të ju përshtatet. Sigurisht, nëse faktori i kostos vjen pranë qëndrueshmërisë, gjatë vendosjes për llojin e kurorës, kurora E-max duhet të jetë opsioni i parë kur zgjedhni një restaurim të kurorës për dhëmbët tuaj.
Në fund të fundit, asgjë nuk do ta rrisë vetëbesimin tuaj aq sa një buzëqeshje e bukur!

A ka ndonjë ndryshim çmimi?

Kurora me zirkon dhe E-max priren të jenë më të shtrenjta se kurorat tradicionale prej porcelani, por vlera që ju merrni në jetëgjatësinë e kurorës suaj ia vlen për shumë pacient. Nga dy llojet e kurorave, megjithatë, kurorat E-max janë më të shtrenjta. Kjo kosto e lartë është një arsye tjetër që kurorën E-max mund ta zgjedhni vetëm për zëvendësimin e dhëmbëve që janë të dukshëm gjatë buzëqeshjes.

Mesazhi im

Jeni të pakënaqur me pamjen e buzëqeshjes tuaj dhe dëshironi të merrni trajtimin më të mirë kozmetik dentar ? Atëherë kurora E-max mund të bëjë ndryshimin e dëshiruar për buzëqeshjen tuaj. /Telegrafi/