Kryeministri i Rumanisë, Nicolae Ionel Ciuca, i cili ka më pak se dy muaj në detyrë dhe tani po akuzohet për plagjiaturë të pothuajse të një të tretës së disertacionit të doktoraturës, raporton portali politico.

Të paktën 42 nga 138 faqet e dokumentit ishin plagjiaturë, sipas një hetimi nga gazetarja rumune Emilia Sercan, e cila paraqiti prova që akuzonin kryeministrin se jo vetëm se kishte vjedhur tekstin e të tjerëve “fjalë për fjalë”, por edhe ka përdorur teknika të ndryshme për të fshehur krimin.

Ciuca, një ish-pjesëtar i ushtrisë, hodhi poshtë akuzat për plagjiaturë dhe tha se doktoratura e tij ishte shkruar në përputhje me të gjitha kërkesat ligjore në kohën kur u shkruar.

Këto akuza publike nuk mund të vërtetohen shkencërisht në asnjë mënyrë, ka thënë ai në një deklaratë të publikuar në llogarinë e Facebook.

Pavarësisht se Cuka tha se nuk kishte bërë asgjë të keqe, politikani i fuqishëm i opozitës Dacian Coloss, i sindikatës Save Rumania, bëri thirrje për një sqarim urgjent të situatës dhe një hetim, duke shtuar se nëse akuzat janë të vërteta, kryeministri duhet të japë dorëheqjen. /Telegrafi/