LAJMI I FUNDIT:

Kostadinovska-Stojçevska: Opera dhe Baleti kishin padi për detyrime të papaguara prej vitit 2012 deri në 2014

Kostadinovska-Stojçevska: Opera dhe Baleti kishin padi për detyrime të papaguara prej vitit 2012 deri në 2014

“Në fund të gushtit, para fillimit të programit të vjeshtës, Opera dhe Baleti Kombëtar u bllokua për shkak të borxheve të vjetra dhe vendimeve ekzekutive. Në Operë dhe Balet ka pasur borxhe nga projekti për renovimin e sallës, si dhe padi nga viti 2012 deri në vitin 2014 për ikebana të papaguara, fatura të papaguara në studio etj., tha ministrja e Kulturës, Bisera Kostadinovska-Stojçevska në “TV Sitel”.

Reklama

Ajo shtoi se në atë moment këto borxhe kanë arritur te përmbaruesi dhe duhet të paguhen, për këtë arsye Ministria e Kulturës ka kërkuar nga Qeveria që të ndërhyjë.

“Qeveria erdhi të na takojë dhe na dha burime financiare, me të cilat zhbllokuam të tre institucionet. Vitin e kaluar 2022 e përmbyllëm me shlyerje dhe Ministria e Kulturës në vitin 2023 hyri me 0 denarë obligime të bartura prej kohëve të mëparshme”, tha Kostadinovska Stojçevska.

Ministrja tha se me Buxhetin e vitit 2023 janë paraparë të gjitha mjetet për pagat e punëtorëve të kulturës për gjithë vitin, si dhe parashikohen më shumë mjete për tarifat komunale të institucioneve të kulturës.

Në trend Lajme

Më shumë
Von Cramon në veri: Shumë gjëra mund të shkojnë keq në Kosovë nëse ky është realiteti - duhet të shohim opsione të tjera

Von Cramon në veri: Shumë gjëra mund të shkojnë keq në Kosovë nëse ky është realiteti - duhet të shohim opsione të tjera

Politikë
Gazetarja serbe, mediave të Vuçiqit: Publikuan lajme të pavërteta për gjendjen në Kosovë

Gazetarja serbe, mediave të Vuçiqit: Publikuan lajme të pavërteta për gjendjen në Kosovë

Serwer: SHBA-ja ka braktisur neutralitetin, dënon Kosovën dhe jo Serbinë

Serwer: SHBA-ja ka braktisur neutralitetin, dënon Kosovën dhe jo Serbinë

Politikë
Shumë turistë e pak punëtorë në Shqipëri

Shumë turistë e pak punëtorë në Shqipëri

Lajme
Kongresisti Nuun: SHBA-ja duhet të qëndrojë me Kosovën, sekretari Blinken t'i kundërvihet mobilizimit ushtarak të Serbisë

Kongresisti Nuun: SHBA-ja duhet të qëndrojë me Kosovën, sekretari Blinken t'i kundërvihet mobilizimit ushtarak të Serbisë

Politikë
Britania fushatë për shqiptarët, mesazhi: Nëse vjen ilegalisht s’do të jepet azil

Britania fushatë për shqiptarët, mesazhi: Nëse vjen ilegalisht s’do të jepet azil

Lajme
Kalo në kategori