Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve njofton se ka nënshkruar marrëveshjen me Bankën Botërore për financimin e “Projektit të Reformës së Sistemit të Ndihmës Sociale në Kosovë”.

Reklama

Kjo marrëveshje arrin vlerën deri në 47 milionë euro, ku investimet për përforcimin e sistemeve të ofrimit të mbrojtjes sociale pritet të jenë rreth 5 milionë euro, ndërsa shuma prej më se 40 milionë do të orientohet drejt përmirësimit të performancës së Skemës së Ndihmës Sociale.

Nënshkrimi i kësaj marrëveshje shënon edhe zbatimin e Masës 3.3 – Reformimi i Skemës së Asistencës Sociale, në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike nga pandemia COVID-19. /Telegrafi/