Sa më shpejt t’i pranojmë ndryshimet themelore midis meshkujve dhe femrave, aq më shpejt mund ta mbrojmë debatin për to dhe të fillojmë të bëjmë seks. (Dr. Stephen T. Colbert D.F.A)

Abdirahim Idrizi
Poliklinika “Galaxy”
abdirahimidrizi@gmail.com

Të dhënat seksuale standarde njerëzore përçohen me një depresion që meshkujt dhe femrat kanë qenë dhe do të jenë në konflikt seksual. Lufta midis gjinisë thuhet që është ndërtuar mbi evolucionin e seksualitetit tonë.

Meshkujt më shumë i duan dashnoret, sepse janë pa detyrim, ndërsa femrat i duan si obligim. Kjo deklaratë duket ekstreme, nuk është deklaratë e tepruar.

Në një studim në vitin 1972 mbi “investimet prindërore” biologu Robert Trivers vuri re se marrëdhëniet mes gjinive mund të trajtohen si të ishin dy specie të ndryshme: gjinia e kundërt është burim i duhur për të prodhuar me mundësi mbijetese maksimale.

Meshkujt dhe femrat kanë qëllime të ndryshme, kur vjen puna te riprodhimi, praktikisht janë kundërshtarë/grabitqarë të njëri-tjetrit.

Sipas Robert Wright në librin e tij “Kafsha morale” midis femrës dhe meshkujve herë pas here duket se janë krijuar kundërshtime për të vuajtur ndaj njëri-tjetrit.

Me kalimin e kohës meshkujt dhe femrat janë transformuar, por nuk është se jemi ndryshe ndaj njëri-tjetrit: koha, informatat janë të bollshme, por, prapëseprapë nuk kemi arritur të ngrihemi në lartësinë e duhur për të kuptuar ëndrrat/seksin e njëri-tjetri.

Natyra ndërthurëse e dallimeve tona tregon për reciprocitetin tonë të thellë.

Ja disa mënyra sesi interesat e gjinive të meshkujve dhe femrave, kapacitetet e tyre bashkohen, ndërthuren dhe mbivendosen, gjë që tregon se cili nga ne është fragment i një njësie të madhe.

Sigmund Freudi 30 vjet të studimeve dhe kërkimeve të tij, në shpirtin femëror “shkroi”: ende nuk jam në gjendje t’i jap përgjigje pyetjes që nuk është zgjidhur kurrë: ÇFARË DO NJË FEMËR?

Përgjigjja e femrave “e pritshme për meshkujt që supozojnë” se femrat janë më pak vizuale dhe kanë libido më të ulët, i habiti edhe studiuesit.

Ëndrrat erotike femërore janë plot surpriza. Studiuesit holandezë përdorën tomografi PET-scan, për të skanuar trutë e femrave dhe meshkujve në kulmin e orgazmës.

Shpejtësia e orgazmës mashkullore e bën të vështirë leximin e saktë, aktiviteti i vrullshëm që ata panë në kontekstin e dytë sematosensor ishte ajo çka prisnim.

Por ëndrra e femrave i la pa mend, duket se truri i femrave qëndron pezull gjatë orgazmës. /Telegrafi/