Ju mund të keni vënë re se shtigjet e aeroplanit kanë tendencë të shmangin kalimin e Oqeanit Paqësor. Kjo mund të duket si një çështje sigurie.

Mbi të gjitha, Paqësori është më i madhi dhe më i thelli i oqeaneve të botës. Nëse një aeroplan has një problem mbi të, pilotët do të kenë një kohë të vështirë për të gjetur një vend për të ulur, transmeton Telegrafi.

Pra, nëse e keni marrë me mend sigurinë, nuk jeni plotësisht gabim. Kur planifikojnë një rrugë, shumë pilotë preferojnë të maksimizojnë numrin e aeroporteve në të si një masë sigurie.

Sidoqoftë, nuk është arsyeja kryesore pse avionët shmangin Oqeanin Paqësor. Arsyeja kryesore e vërtetë ka të bëjë me kursimin e karburantit dhe kohës.

Në fund të fundit, aeroplanët janë një biznes dhe bizneset varen nga përfitimi.

Si funksionon kjo arsye? Epo, shikojeni videon për ta kuptuar se pse kjo ndodh. /Telegrafi/