Ju ende nuk keni parë një shenjë të re trafiku, një diamant të bardhë në një fushë të zezë ose blu, askund në Kosovë, as në vendet e rajonit mbase. Për më tepër, është gjithashtu e rrallë në Evropë, por se kohët e fundit ka filluar të vendoset.

Shenja e diamantit në një sfond të zi ose blu paraqet një mënyrë të re të përdorimit të shiritit të trafikut në rrugë me shumë korsi sepse, për ta drejtuar atë, duhet të plotësoni disa kushte.

Vetëm veturat me të paktën dy persona, si dhe veturat hibride ose elektrike, mund të lëvizin në korsinë e shënuar me këtë shenjë. Lejohet drejtimi i taksive me ose pa pasagjerë.

Reklama

Në Evropë, kjo shenjë mund të shihet në Francë, ku kushdo që shkel rregullat e rrugës me këtë korsi përballet me një gjobë prej 90 dhe 135 euro.

Reklama

Gjithashtu, shenja përdoret në Austri, Spanjë dhe Norvegji, shkruan The Telegraph.

Kjo shenjë e trafikut është shumë më e zakonshme në rrugët e SHBA-së dhe Kanadasë, dhe quhet HOV. /Telegrafi/