Dyshimi për punë financiare në Peshkopatën e Prespë-Pellgoni, për disa marrëveshje për denacionalizim, po shikohen disa faktura, mënyra se si kanë qenë të disponueshme disa obligacione, ndërsa në hetime janë të përziera edhe instutcione ndërkombëtare. Ndërsa Peshkopit Petar ishte marrë në pyetje para fluturimit për në Australi, informon AIM.

Për punën e Peshkopit Petar në Australi disa shoqëri nga Maqedonët në atë vendë me vite po zhvillojnë çështje gjyqësore.

Pas arrestimit në Aeroportin e Shkupit, Peshkopi Petar deklaroi se bëhe fjalët për gabim dhe se institucionet përkatëse i kanë kërkuar falje, ndërsa ai për këtë çështje ka angazhuar advokat. /Telegrafi/