Sigurohuni që të ketë energji pozitive në shtëpinë tuaj dhe largoni gjithçka që ju shqetëson!

Feng Shui është një mësim kinez qëllimi i të cilit është të krijojë siguri dhe harmoni. Kjo aftësi e lashtë kineze merret me rregullimin e hapësirës dhe jetesën në përputhje me mjedisin në të cilin jetojmë, në një mënyrë që tërheq forca pozitive të jetës në shtëpitë dhe jetën tonë në mënyrë që të sigurojë lumturi për të gjithë familjen.

Fokusi është në energjinë e jetës, e cila drejtohet nga feng (era) dhe shui (uji). Është gjithashtu për faktin se energjitë mund të lëvizin lirshëm, gjë që duhet të ndikojë pozitivisht në gjendjen shpirtërore dhe, në fund të fundit, në tërë jetën, shkruan KP.

Ne zbulojmë se çfarë duhet të merrni parasysh kur rregulloni dhomën sipas Feng Shui, por gjithashtu edhe atë që duhet të largoni menjëherë nga dhoma e gjumit, më saktësisht – lëvizni nëse këto gjëra janë nën shtrat, në mënyrë që të flini qetë.

Gjërat që sjellin kujtime të këqija

Këto mund të jenë fotografi të vjetra, suvenire ose kujtime. Emocionet negative të shoqëruara me këto “kujtime” ndërhyjnë në energji dhe kanë një ndikim negativ.

Sende të thyera

E njëjta gjë vlen për gjërat e prishura ose të dëmtuara nga të cilat thjesht nuk mund (ose nuk deshët) të ndaheni. Ose ata ende janë duke pritur që ju t’i rregulloni ato një ditë. Fakti që objektet janë dëmtuar pretendohet se ofron dëmtim të energjive të tyre dhe saboton lumturinë tuaj.

Dhurata nga personat që më nuk janë në jetën tuaj

Pavarësisht nëse është një lidhje e prishur dashurie apo një miqësi që ka mbaruar: sipas Feng Shui, fotot, dhuratat dhe kujtimet nga marrëdhëniet e vjetra, nëse mbahen nën shtrat, mund të çojnë në një çekuilibër në marrëdhënien aktuale.

Rroba të vjetra ose të papastra

Rrobat e vjetra, të grisura, madje edhe të papastra nuk kanë asgjë për të bërë nën shtrat. Përkatësisht, lavanderi i ndotur ndërhyn në rrjedhën e energjisë pozitive.

Pajisjet e vjetra dhe të prishura

Pajisjet teknike që janë vjetruar ose thyer prej kohësh, nuk kanë vend nën shtratin tonë. Në veçanti pajisjet metalike grumbullojnë energji negative, kështu që ato mund të shkaktojnë frikë dhe shqetësime.