Sipas besimeve Feng Shui, por edhe besimeve popullore, është më mirë të mos i mbani këto gjëra në shtëpi, pasi sjellin fatkeqësi ose mbajnë energji të keqe

Këta shtatë artikuj konsiderohen veçanërisht të këqij, pasi tërheqin grindjet dhe varfërinë.

Ora e thyer

Gjërat e prishura duhet të hidhen nga shtëpia në përgjithësi, dhe orët e prishura në veçanti. Ata dyshohet se tregojnë për ngjarje fatkeqe në të ardhmen.

Dera e zezë

Dyert e zeza sjellin fat të keq në shtëpinë tuaj, por jo nëse janë të kthyera nga veriu.

Kalendari i vjetër

Nëse nuk e keni kthyer faqen në muajin aktual ose vula e datës është në vendin e gabuar, kjo nuk është mirë, thotë një besëtytni e vjetër. Kalendari është simbol i kalimit të kohës dhe nëse e përdorni në mënyrë të gabuar, gjoja mund të ndikojë negativisht në jetën tuaj.

Enët e thyera

Pjatat simbolizojnë pasurinë dhe familjen. Nëse hani nga një pjatë e reduktuar, në mënyrë të pandërgjegjshme i quani problemet në jetën tuaj. Pra, sapo diçka të plasaritet, hidheni menjëherë.

Kaktusi dhe bimët me gjemba përveç trëndafilave

Sjellin energji negative në shtëpi.

Bimët e thara

Ashtu si lulet artificiale, konsiderohet se sjellin fat të keq, ndaj duhet të hidhen sa më shpejt nga shtëpia.

Hedera helix

Është një besim i vjetër se kjo lloj bime që vendoset përgjatë shtëpisë sjell fatkeqësi. /KP/