Instalimi i shumë aplikacioneve mund ta ngarkojnë shumë telefonin tuaj inteligjent.

Shihni se cili prej tyre ishte në krye të listës së një sondazhi që mori parasysh tre parametra të ndryshëm.

Ndër 100 aplikacionet më të njohura, të cilat e harxhojnë më shumë baterinë e smartfonit tuaj, marrin më shumë memorie dhe ngadalësojnë funksionimin e tij?

Aplikacionet më të kërkuara

Gjatë përzgjedhjes u morën parasysh tre parametra: sa funksionalitet shfrytëzon çdo aplikacion (të themi, kamera ose vendndodhja), përdorimi i baterisë dhe disponueshmëria e modalitetit të errët.

Kur këta tre faktorë merren parasysh së bashku, këto janë dhjetë aplikacionet më të kërkuara që janë në dispozicion për ne (ose përdoren shpesh):

Reklama

1) Fitbit
2) Uber
3) Skype
4) Facebook
5) Airbnb
6) Instagram
7) Tinder
8) Snapchat
9) Whatsapp
10) Zoom

Reklama

YouTube, Booking.com, Amazon, Telegram dhe Linkedin gjithashtu renditen mjaft lart.

Është e qartë në shikim të parë se lista dominohet nga aplikacionet e rrjeteve sociale, tre prej të cilave kontrollohen nga Meta.

Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, WhatsApp dhe Linkedin përdorin mesatarisht 11 funksione shtesë në sfond, gjë që ngarkon ndjeshëm baterinë e pajisjes suaj.

Konsumatorët më të mëdhenj të memories

Ndër aplikacionet që zënë më shumë memorie janë Uber (dhe Uber Eats), Fitbit, Facebook, PayPal, Microsoft Teams, YouTube (dhe YouTube Music), Airbnb, TikTok, Linkedin, Snapchat, Duolingo, Slack, Tinder, Instagram, Spotify.

Reklama

Nëse jeni duke luftuar me mungesën e hapësirës së ruajtjes në telefonin tuaj, do të ishte e vlefshme të zëvendësoni disa aplikacione me variantet e tyre “lite” (të themi, Facebook) ose platforma krejtësisht të ndryshme. /Telegrafi/

Reklama