LAJMI I FUNDIT:

Këtë shtëpi romantike prej druri prej vetëm 25 metrash katrorë të gjithë do ta dëshironin

Këtë shtëpi romantike prej druri prej vetëm 25 metrash katrorë të gjithë do ta dëshironin

Shtëpia prej druri, një vilë e thjeshtë në formën A, të cilën pronarët e ngritën në mënyrë të pavarur, mundësoi shijimin e natyrës dhe paqen e përsosur për katër persona, aq sa mund të ndiheshin rehat në të

Reklama

E quajtur Climber’s Cabin, kjo shtëpi prej druri është një projekt i Studios së Dizajnit AR të shumëfishtë të shpërblyer me çmime nga Britania e Madhe.

Gjeometria lozonjare, e vendosur në një vend idili midis pyllit dhe përroit, është menduar si një vilë, për të siguruar strehim për mysafirët ose për të qenë një kënd i pavarur për fëmijët, jo shumë larg shtëpisë kryesore.

Kërkesa e pronarit ishte që shtëpia të jetë e lehtë për t’u ndërtuar dhe përdorur materiale vendase. Kështu lindi ideja e një kabine druri në formë A, me një pamje katrore të vogël por maksimalisht e shfrytëzuar, transmeton Telegrafi.

default

Formati prej 6 x 4 m u manipulua në mënyrë jashtëzakonisht pragmatike, për të siguruar sa më shumë hapësirë të përdorshme, por nuk u neglizhua as bukuria dhe ekspresiviteti i formës.

Fillimisht u vendos një çati e pjerrët për t’i lënë vend galerisë. Më pas skica u rrit në njërën anë, për të siguruar hapësirë shtesë magazinimi. Së fundi, fasada e përparme rrotullohet drejt veriperëndimit, për të kapur diellin e vonë të mbrëmjes dhe për të formuar një tarracë të vogël të mbrojtur.

Konstruksioni përbëhet nga katër korniza rrjetë, të sjella të gatshme në kantier dhe të vendosura në themele dhe kolona të thjeshta me tulla. Pllakat e ricikluara të skelave përdoren për dekorimin e brendshëm, ndërsa mbulesa e çatisë mbulon pjesën e jashtme. Në mes është një shtresë e trashë izolimi, e cila siguron që kasollja të qëndrojë e ngrohtë edhe në ditët e ftohta.

Kjo shtëpizë mund të strehojë katër persona. Hapësira e hapur e jetesës është e ndriçuar mirë falë xhamit të murit të përparmë me formë të çrregullt.

Në pjesën e pasme të ambientit të ndenjes ndodhet një dhomë me krevate për fëmijë të lidhur direkt me ambientin e jashtëm si dhe një tualet i vogël. Mbi të është niveli i ndërmjetëm, në të cilin është vendosur një krevat për dy vetë.

Falë strukturës së thjeshtë, u bë e mundur të ndërtohej e gjithë shtëpia në mënyrë të pavarur, me ndihmën e miqve.

Rezultati është një hapësirë e qetë për të jetuar në natyrë, e cila përdor materiale natyrore dhe lidhet vizualisht me pyjet përreth, duke u mundësuar vizitorëve ikjen e nevojshme nga përditshmëria.

Plani

/Telegrafi/