LAJMI I FUNDIT:

Kampi i KFOR-it gjerman në Prizren shndërrohet në Park Inovacioni

Kampi i KFOR-it gjerman në Prizren shndërrohet në Park Inovacioni

Ministri i Financave, Bedri Hamza ka zhvilluar sot një takim bilateral me delegacionin gjerman të udhëhequr nga sekretarët e shtetit, Maria Flachsbarth dhe Thomas Silberhorn, me rastin e vizitës së tyre në Kosovë. Këtë të fundit e ka falënderuar për iniciativën e përbashkët për transformim të kampit të KFOR-it gjerman në Prizren në një Park Inovacioni që do t’u shërbejë bizneseve dhe qytetarëve të Kosovës.

Duke njohur sukseset e përbashkëta në lidhje me bashkëpunimin zhvillimor mes dyja vendeve, ministri Hamza theksoi se projektet që i kanë realizuar së bashku, siç janë projekti i Kogjenerimit për Termokosin, furnizimi me ujë të pijes në Prishtinë, trajtimi i ujërave të zeza në pjesën jugperëndimore të Kosovës dhe efiçienca e energjisë, kanë ndikuar dhe do të vazhdojnë të ndikojnë në masë të madhe për përmirësimin e kualitetit të jetës së qytetarëve të Kosovës.


Sekretarja Flachsbarth falënderoi ministrin Hamza për marrëdhëniet profesionale dhe të besueshme mes dyja qeverive dhe theksoi se Gjermania mbetet e përkushtuar që ky bashkëpunim i shkëlqyer të vazhdojë edhe me projektin e veçantë të Parkut të Inovacionit dhe Trajnimit në Prizren. /Telegrafi/

Në trend Ekonomi

Më shumë
Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Peci shpërndau vaksina nga ajri kundër tërbimit: Është sëmundje vdekjeprurëse që bartet nga kafsha tek njeriu

Ekonomi
Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Deri në 1 mijë euro për familje për të mbështetur instalimin e sistemit për energjinë e ripërtëritshme - hapet thirrja

Ekonomi
Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Ti në pauzë, a e lyn a e ngjyn?

Perfetta Pashteta
UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT renditet në mesin e top 100 universiteteve në botë në fushën e arkitekturës dhe inxhinierisë civile

UBT
Fito udhëtim në çift me IP Petrol!

Fito udhëtim në çift me IP Petrol!

IP Petrol
Këto janë kategoritë që Qeveria do t’ua paguajë rrymën

Këto janë kategoritë që Qeveria do t’ua paguajë rrymën

Kalo në kategori