Presidenti i Komisionit Evropian, Jean-Claude Juncker, në fjalimin e fundit para zgjedhjeve të Parlamentit Evropian në Vjenë referuar krizës në qeverinë austriake, ka thënë se nuk do të ndërhyjë “, edhe pse ka dëshirë.

“Me kënaqësi kam ardhur në Vjenë, jo për të kuptuar në mënyrë aktive krizën qeveritare, ndonëse kam dëshirë, por për të marrë pjesë në punën e Kuvendit”, tha ai në Kongresin e Federatës Evropiane të Sindikatave.

Juncker ka aluduar kështu në aferën rreth Heinz-Christian Strahler, deri kohët e fundit zëvendës-kancelar dhe udhëheqës i Partisë së Lirisë së Austrisë (FPO), i cili u detyrua të përfundojë karrierën e tij politike pas videos, në të cilën një gruaje ruse i ofron vende pune në këmbim të mbështetjes financiare të partisë së tij.

Juncker ka qenë gjithmonë kritik ndaj Partisë së Lirisë dhe politikës së saj negative ndaj BE-së, duke besuar se partia është në favor të thyerjes së BE-së. /kp/Telegrafi/