Pas Varshavës, ku në Panairin ndërkombëtar, kryetari i Maqedonisë Gjorge Ivanov, ka promovuar librin e tij dhe me siguri më pas do të vazhdojë për në Moskë, sepse atje më 23 maj, në një ceremoni solemne në ‘Hristos Spasitell’, Patriarku i Kishës Ortodokse Ruse, Kiril do t’ia dorëzojë Ivanovit çmimin ‘Shenjtëria e tij e Patriarkut të Moskës dhe në të gjithë Rusinë Aleksej i Dytë’, për vitin 2016, njofton DW, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Përderisa Ivanov është në udhëtim, ndërsa afati për dhënien e mandatit kalon të premten.

Sipas DW, një version nga garancat çka Ivanov kërkon nga LSDM si kusht për dhënien e mandatit për krijimin e qeverisë së re të shumicës parlamentare, ishte kthimi i korrektësisë, versioni tjetër do të jetë i dërguar me miratim. Zyrtarisht për këtë nuk ka nga Kabineti i Ivanovit, por as edhe nga LSDM. /Telegrafi/