LAJMI I FUNDIT:

INSTINKTI I FITORES

INSTINKTI I FITORES

Poezi nga: Jurij Hudolin
Përktheu: Fadil Bajraj

Reklama

E di se gjuha jote
Është një grumbull rrenash, insinuatash dhe
Mashtrimesh, e di po ashtu se ajo
E ka trupin të mbushur me
Dekadencë, me ligjet e veta,
E di se historia e popullit
Tim nuk është për t’u himnizuar
Dhe vetëm individët,
Bile edhe nëse nuk mbajnë
Armë të mbushur, mund të kenë instinktin e fitores,
Duke kaluar mbi dorezat
Në qoftë se i përkasin qelizave të familjes,
Gratë e vetmuara, armiqtë,
Ose tipat me kyçet e prera të dorës – Për gratë -;
E di se
Askush nuk i thotë me dënesë
Emrat e atyre që ai me të vërtetë i do.