LAJMI I FUNDIT:

Inspektorati i Bujqësisë e merr kontrollin e orizit të modifikuar gjenetikisht

Inspektorati i Bujqësisë e merr kontrollin e orizit të modifikuar gjenetikisht

Inspektorati Shtetëror i Bujqësisë sot duhet të marrë kontrollin e orizit të modifikuar gjenetikisht në Maqedoni, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Reklama

Pas marrjes së rezultateve nga Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AUV), Inspektorati do të vazhdojë veprimin për të përcaktuar se cilët importues të farës së modifikuar gjenetikisht janë.

Sot, AUV duhet të na japë rezultatet e gjetjes së farave dhe ne do të shkojmë në kontroll inspektimi për të kontrolluar dhe për të arritur tek importuesi, tek mbajtësi i farës. Kjo do të përcaktohet në ditët në vijim”, i tha për AIM drejtori i Inspektoratit Shtetëror Bujqësor, Blagoj Indov.

Ai theksoi se importi i farës së modifikuar gjenetikisht nuk është e ndaluar, por duhet të vërtetohet dhe deklarohet.

Sipas tij, përgjegjësi sigurisht që do të ketë, sipas rregullave ligjore. Është e mundur dënim në të holla ose marrja e licencës për import. /Telegrafi/