LAJMI I FUNDIT:

INPO: 45% e qytetarëve të pakënaqur me gjendjen nëpër rrugët e Prishtinës

INPO: 45% e qytetarëve të pakënaqur me gjendjen nëpër rrugët e Prishtinës

Organizata Iniciativa për Progres INPO ka publikuar raportin “Indeksi i kënaqshmërisë së qytetarëve me shërbimet komunale në Prishtinë”, me c’rast është pasqyruar se 41.89 përqind e qytetarëve të Prishtinës janë të kënaqur apo shumë të kënaqur me punën e kryetarit të komunës Shpend Ahmeti.

Reklama

24.69 përqind e qytetarëve që janë të pakënaqur apo shumë të pakënaqur me punën e kreut të kryeqytetit.

Drejtorja ekzekutive e OJQ INPO, Albulena Nrecaj, tha se ky raport është mbështetur në 15 fusha të shërbimeve komunale.

“Ky raport është mbështetur në 15 fusha të shërbimeve komunale. Për të gjitha shërbimet është bërë matje përveç shërbimeve sociale. Cilësia e arsimit, aktivitetet sportive, gjendja dhe mirëmbajtja e rrugëve, trotuaret, parkingjet, hapësirat gjelbëruese janë disa nga shërbimet komunale që janë të përfshira në këtë raport”, tha ajo. Ndërsa, hulumtuesi i INPO Shpend Mustafa bëri të ditur rezultatet e anketës, i cili tha se mesatarja aritmetike e kënaqshërisë me të gjitha shërbimet komunale është 39.81 përqind e qytetarëve, ndërsa e pakënaqshmërisë 31.13 përqind.

“Pak më shumë se gjysma e prishtinasve janë të kënaqur apo shume të kënaqur me shërbimet shëndetësore që ofrohen nga QKMF-ja, QMF-të dhe ambulancat shëndetësore. Vetëm 19.53 përqind e qytetarëve janë deklaruar të pakënaqur apo shumë te pakënaqur”, tha ai.

Mustafa bëri të ditur se 45.94 përqind e qytetarëve janë të pakënaqur apo shumë të pakënaqur ne gjendjen e rrugëve, respektivisht me cilësinë e asfaltit dhe gjerësinë e rrugëve. “Mungesa e parkingjeve publike është reflektuar ne nivel të lartë të pakënaqëshmërisë së qytetarëve të Prishtinës. 78 përqind e tyre shprehen të pakënaqur apo shumë të pakënaqur me kapacitetin aktual të parkingjeve publike”, tha ai.

Sekretarja e Përgjithshme në MAP Rozafa Ukimeraj, vlerësoi lart raportin duke thënë se është i vlefshëm për të paraqitur kënaqësinë e qytetarëve me shërbimet komunale. “Në bazë të vlerësimit të përgjithshëm të vitit 2016 komuna e Prishtinës ka qenë në dhjetëshen e komunave me performacën më të mirë, ku është ranguar e gjashta. Ndërsa sa i përket vitit 2017 komuna ka treguar një performancë të lartë në fushën e menaxhimit të mbeturinave, ujit të pijshëm”, tha ajo.

Kurse, drejtori i Administratës në komunën e Prishtinës Muhedin Nushi, tha se kënaqshmëria e qytetarëve është shume e lartë për shërbimet e administratës dhe të shëndetësisë. Sipas tij, kjo si rrjedhojë që në qeverisjen e kaluar janë marrë më shumë për këto dy fusha. Ai pati një vërejtje për raportin që nuk është marrë edhe me cilësinë e ajrit në Prishtinë, ku ai tha se kanë ndërmarrë disa aktivitete që kanë ndikuar pozitivisht në këtë aspekt. /KP/

Në trend Lajme

Më shumë
Kurti për The Guardian: Deklarata e Blinkenit ishte e padrejtë, e gabuar dhe shumë naive

Kurti për The Guardian: Deklarata e Blinkenit ishte e padrejtë, e gabuar dhe shumë naive

Politikë
Spahiu: Çdo minut që Kosova nuk e largon Albinin, largohet me vite nga Perëndimi

Spahiu: Çdo minut që Kosova nuk e largon Albinin, largohet me vite nga Perëndimi

Lajme
Presidenti kroat komenton zhvillimet në veri: Serbia duhet ta kuptojë se Kosova është e pavarur

Presidenti kroat komenton zhvillimet në veri: Serbia duhet ta kuptojë se Kosova është e pavarur

Politikë
Kurti: Republikën e Kosovës nuk do t'ia dorëzoj milicisë fashiste

Kurti: Republikën e Kosovës nuk do t'ia dorëzoj milicisë fashiste

Lajme
Politologu austriak, Bieber: Përmes nëntokës kriminale dhe strukturave të sigurisë Vuçiq kontrollon plotësisht veriun e Kosovës

Politologu austriak, Bieber: Përmes nëntokës kriminale dhe strukturave të sigurisë Vuçiq kontrollon plotësisht veriun e Kosovës

Lajme
Musliu: Shoferi i Igor Simiqit ishte protestuesi i dhunshëm që qëllonte me shkop policor ushtarët e KFOR-it

Musliu: Shoferi i Igor Simiqit ishte protestuesi i dhunshëm që qëllonte me shkop policor ushtarët e KFOR-it

Siguri
Kalo në kategori