Hyundai Motor Co i Koresë së Jugut është në bisedime me qeverinë kineze për të shitur një nga qendrat e saj të fabrikës në Pekin, njoftoi të premten agjencia e lajmeve Yonhap, duke cituar burime të paemërtuara.

Yonhap raportoi se Hyundai Motor po promovon shitjen e qendrës së fabrikës, të parën që e kishte ndërtuar në Pekin, tek qeveria e rrethit Shunyi, në kryeqytetin e Kinës.

Pekin Hyundai, ndërmarrje e përbashkët midis Hyundai Motor dhe BAIC Motor Corp Ltd të Kinës, ka tre fabrika prodhimi në Pekin.

Hyundai dhe BAIC nuk iu përgjigjen menjëherë kërkesave për komente.

Mediumi vendor njoftoi të enjten se prodhuesi i automjeteve elektrike (EV), Li Auto është i interesuar të marrë përsipër fabrikën, duke cituar burime të paemërtuara. Li Auto nuk pranoi të prononcohej kur u kontaktua nga Reuters. /Telegrafi/