Shtypja e lartë e gjakut është sëmundje e cila, vetëm në Mbretërinë e Bashkuar, i prekë 25% të të gjithët ë rriturve.

Sëmundja ndryshe njihet edhe si hipertension, ndërkaq shkakton ekstra stres në enë të gjakut dhe organe vitale.

Megjithatë, ju mund t’ia ulni vetes rrezikun e shtypjes së lartë të gjakut duke ngrënë ushqime të caktuara.

Ekspertët pohojnë se duke shtuar më shumë lakër në pjatën tuaj, ju mund t’ia zvogëloni vetes shanset për ta zhvilluar këtë sëmundje.

Sipas organizatës ‘Blood Pressure UK’, lakra mund ta ulë shtypjen e gjakut pasi që është e pasur me kalium.

Kaliumi ndihmon në anulimin e ndikimeve negative të kripës në dietë.

Ky është mineral kyç në të cilin trupi mbështetet për të funksionuar siç duhet.

Përveç lakrës, edhe patatet, asparagusi dhe spinaqi janë të pasura me kalium. /Telegrafi/