Shpejtësia e internetit, është shumë më e dobët, kur përdoret nëpërmjet rrjetit Wifi, pavarësisht nga furnizuesi me internet, qoftë edhe në zonat më të zhvilluara.

Madje, sa më shumë ndarje me mure betoni dhe armaturat e shumta në zona urbane, e bëjnë përdorimin e Wifi-së shumë të bezdisshëm, transmeton Telegrafi.

Andaj, është krijuar pajisja Google Nest Wifi, që e përmirëson shumë shpejtësinë e internetit, në të gjitha ambientin.

Por, kjo pajisje që kushton 245 euro, është shumë praktike në përdorim, megjithatë ka disa mangësi, që do duhej të ndryshoheshin.

Në të gjitha objektin e banimit mund të ofrohet internet i shpejtë, derisa ka dukje shumë të thjeshtë dhe që nuk bie në sy.

Mirëpo, në të nuk ka mundësi për kyçje të më shumë pajisjeve, pas ka vetëm pak porte, që e bën të vështirë për ata që nuk përdorin Wifi.

Testimi i një Google Nest Wifi, është bërë në një apartment në New York, derisa janë shfrytëzuar të gjitha pajisjet që e kanë të integruar Google Assistant.

Përformana e njëjtë e pajisjes nga Google, pritet që të jetë edhe kur funksionon me pajisje tjera të zgjuara. /Telegrafi/