Një defekt në algoritmet e Google e shndërroi një njeri të pafajshëm në një vrasës serial famëkeq me nofkën “Sadist”.

Inxhinieri zviceran Hristo Georgiev u habit kur një koleg e informoi atë me e-mail se një kërkim në Google për të, bëri që aty të shfaqet ai në një foto në Wikipedia duke e përshkruar atë si një vrasës serial, raporton Android Authority.

Në fakt, ishte një vrasës serial me të njëjtin emër, i njohur gjithashtu si Sadist, i cili abuzoi dhe vrau pesë persona, shumica prej tyre gra, midis viteve 1974 dhe 1980, transmeton Telegrafi.

Sidoqoftë, rasti specifik tregon probleme të forta në algoritmin themelor. Për shembull, vrasësi serial bullgar i njohur si “Sadist” vdiq në vitin 1980. Fotoja e inxhinierit zviceran u bë qartë më pas.

Google tani ka korrigjuar gabimin. Një gabim i vogël në sistem mund të çojë në shqetësime të vogla, por edhe në katastrofa. Reputacioni dhe karriera e njerëzve mund të shkatërrohen brenda pak ditësh. /Telegrafi/