Të dhënat nga Shoqata e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Automjeteve në Mbretërinë e Bashkuar (SMMT) tregojnë se automjetet elektrike dhe hibride përbëjnë një pjesë në rritje të shitjeve në tregun e Mbretërisë së Bashkuar.

Raporti SMMT tregon se automjetet elektrike me bateri (BEV) dhe automjetet hibride (PHEV) përbënin 17.2 për qind të shitjeve të veturave të reja në MB në qershor dhe shitën 31,981 të tilla.

SMMT vlerëson se BEV llogariten për më shumë se një duzinë regjistrimesh të reja në qershor, dhe se rritja në pjesën e PHEVs është dukshëm më e shpejtë sesa për automjetet elektrike.

CEO i SMMT Mike Hawes thotë se tani është koha për të investuar në prodhimin e baterive.

Reklama

Ai gjithashtu beson se shitjet do të ringjallen më tej kur të hiqen ose lehtësohen kufizimet e lidhura me pandeminë e coronavirusit. /Telegrafi/

Reklama