Nëse keni qen, ju e dini se çfarë lidhje e veçantë ekziston mes juve dyve.

Qeni juaj është gjithmonë aty për t’ju dëgjuar dhe për t’ju gëzuar pas një dite të keqe, transmeton Telegrafi.

Kjo është arsyeja se përse është e rëndësishme ta trajtoni shokun tuaj të ngushtë mirë.

Prandaj, më poshtë ju sjellim disa këshilla që duhet t’i mbani në mend.

Asnjëherë mos e lini qenin vetëm në veturë

Jo vetëm se kjo e rritë rrezikun që dikush t’jua vjedh qenin, por edhe rrezikohet nga temperaturat.

Moti shumë i nxehtë apo i ftohtë ka efekte të rrezikshme në qenin tuaj.

Mos e teproni me ushqim

Padyshim se është mirë ta ushqeni qenin, por ushqimi i tepërt mund t’i shkaktojë probleme shëndetësore.

Mos harroni për shëndetin e dhëmbëve të qenit

Higjiena është shumë e rëndësishme. Shumica e qenve zhvillojnë sëmundje dhe infeksionet ë dhëmbëve që nuk trajtohen.

Sigurohuni që veterinari t’ia kontrollojë dhëmbët çdo herë që e vizitoni.

Asnjëherë mos e goditni qenin

Asnjëherë mos e goditni qenin si formë e ndonjë dënimi.

Jo vetëm se kjo ia ulë vetëbesimin qenit, por edhe e bën më të prirë që të bëhet agresiv. /Telegrafi/