Parlamenti gjeorgjian ka miratuar një ligj për amnisti, i cili do të lirojë 1,500 të burgosur dhe do të shoh uljen e dënimeve për gjashtë mijë të tjerë.

Ligji fal të burgosurit e dënuar për krime duke përfshirë vjedhje, mashtrim dhe disa vepra të drogës.

Ajo vjen mes një krize politike të vazhdueshme në vend. Georgia Dream ishte partia e vetme që votoi mbi projekt-ligjin, pasi partitë e opozitës vazhdojnë të refuzojnë të hyjnë në parlament pas zgjedhjeve të diskutueshme të tetorit, raporton euronews.

Thornike Gordadze, Ligjërues në Institutin e Studimeve Politike të Parisit dhe ish-Ministri i Gjeorgjisë për integrimin Evropian thotë se “Ne duhet të theksojmë krizën politike të vazhdueshme në Gjeorgji për ta kuptuar atë. Të nëntë partitë e opozitës nuk i njohin zgjedhjet. Ekziston një vendim parti në parlament”.

“Opozita pretendon se Georgia Dream e kaloi këtë ligj si shpagim për botën kriminale për ndihmën që morën gjatë zgjedhjeve. Në të kaluarën kriminelët kanë ndihmuar partinë në pushtet duke bërë presion ndaj njerëzve gjatë fushatës”, shtoi ai. /Telegrafi/