Nuk ju duhen angazhime të mëdha

Terapia me pasion është metodë e pranuar e preventivës dhe e shërimit të neurozës dhe depresionit, por edhe mënyrë e shkëlqyeshme që njerëzit të cilët çdo ditë janë nën stres të madh të qetësohen maksimalisht, transmeton Telegrafi.

Gjashtë pasionet në vijim janë perfekt për qetësim!

1. Origami

Arti i bërjes së figurave nga letra kërkon përqendrim dhe durim. Njëherësh, ky proces nuk kërkon stres emocional, përkundrazi – i rregullon mendimet për një kohë të shkurtër dhe qetëson sistemin nervor.

View this post on Instagram

A post shared by Maurizio Bonavita (@bonavita.maurizio) on Aug 16, 2020 at 8:34am PDT

2. Thurja

Për të filluar me thurje, nuk ju nevojiten shkathtësi speciale as angazhime të mëdha. Mjafton të blini shtiza për thurje dhe lesh, dhe t’i shikoni disa video-udhëzime. Që pas disa radhëve do t’i harroni të gjitha problemet!

View this post on Instagram

A post shared by Camilla Vad (@camillavaddk) on Aug 18, 2020 at 12:12am PDT

3. Bërja e zhuleve

Një ndër inovacionet më interesante të kohës moderne është kjo masë plastike interesante të cilën me kënaqësi do të krijoni forma.

View this post on Instagram

A post shared by Slime Girls SPAM here ✨💫 (@slimegirlsspam) on Aug 17, 2020 at 5:22pm PDT

4. Pikturimi dhe ngjyrosja

Nëse keni talent për pikturë, shumë mirë do të jetë. Nëse jo, zgjedhje perfekt janë librat për t’u ngjyrosur për të rriturit të cilat do t’ju çlirojnë nga stresi dhe do t’jua qetësojë nervat.

View this post on Instagram

A post shared by Daria & Color pensils (@v__daria__v) on May 19, 2020 at 1:52am PDT

5. Qeramika

Puna e dorës po ashtu ndihmon që të luftojmë me stresin emocional dhe të gjejmë paqen. Ku pasion kërkon pak investim, por gjithsesi do të jetë i suksesshëm.

View this post on Instagram

A post shared by Ceramico by Zelis (@ceramicobyzelis) on Aug 17, 2020 at 11:39pm PDT

6. Qëndisja

Lëvizjet monotone me rastin e qëndisjes do t’jua çlirojnë mendimet dhe do t’jua qetësojë trurin. Se si do të dalin këto veprime n fund nuk është e thënë të jetë e rëndësishme, e rëndësishme është që do të qetësoheni gjatë vetë procesit të qëndisjes.

View this post on Instagram

A post shared by Embroidery♦️Вышивка♦️Handmade (@world_embroidery) on Aug 18, 2020 at 5:05am PDT

/Telegrafi/