WhatCar ka vendosur të realizojë një garë me katër vetura që relativisht nuk lëvizin me shpejtësi edhe aq të madhe.

Në qytetet evropiane lëvizin edhe disa mikro vetura, e së shpejti do t’ju bashkohen edhe shumë tjera të kësaj kategorie, transmeton Telegrafi.

Nëse keni menduar që Twingo, Citroen C1, Smart ForTwo dhe modelet e ngjashme kanë performansa minimale – atëherë gaboheni rëndë.

Ekzistojnë më të vegjël por edhe me performanca më të dobëta, dhe nuk është për t’u habitur që ato vetura mund t’i ngasin edhe 14-vjeçarët (në Francë).

E në mesin e tyre është edhe “veterani”, Renault Twizy që shpejti do t’i bëjë 10 vite që gjendet në treg. Me më pak se 20 kuaj-fuqi, por dukshëm më i fuqishëm se Citroen Ami, që në Evropë është në treg me një çmim prej 19.99 në muaj.

Pason Micro Electric me çmimin e veturës së rëndomtë me vetëm 10 kuaj-fuqi. Por aty është edhe REVAi, modeli më i vjetër i kësaj teknologjie. /Telegrafi/