Majin e kaluar, Nathan Paulin vendosi një rekord botëror për lartësinë më të gjatë: një ecje 2200 metra e gjatë mbi 100 metra në ajër në Mont-Saint Michel, një vend i trashëgimisë botërore të UNESCO-s në Francë.

Paulin ka nxjerrë në pah edhe një atraksion, të quajtur edhe slacklining, që nga viti 2011. Performanca e tij më e shquar është ndoshta pika kryesor ajo që bëri nga Kulla Eifel.

Ai mban rreth dhjetë rekorde botërore dhe kalimi i mëparshëm më i gjatë në lartësi ishte 1,662 metra në një lartësi prej 300 metrash në Cirque de Navacelles më 9 qershor 2017. Arritja e fundit është gati 600 metra më e gjatë.

Reklama

Në një video të prodhuar nga Insta360, Paulin e përshkruan përvojën si të pakrahasueshme.

Reklama

“Ndjenja kur jam në linjë… është pothuajse e pamundur ta përshkruaj”, thotë ai. “Ndonjëherë ndihem shumë i fuqishëm kur e bëj këtë, por ndonjëherë ndihem shumë i vogël dhe ndihem sikur nuk jam asgjë. Të jem në gjendje ta bëj këtë më bën të ndihem i lirë.”

Mont-Saint-Michel, një abaci e krishterë mesjetare e vendosur në një ishull të baticës në brigjet e Normandisë në Francë u zgjodh për shkak të vendndodhjes së saj madhështore.

Si një vend i trashëgimisë botërore të UNECSCO-s, ai siguroi një sfond mahnitës piktoresk për veprën e Paulin. /Telegrafi/

Reklama