Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot! Fjalë të urta popullore: Edhe diell të bëhesh, të gjithë nuk i ngroh dot!
Fjalë të urta popullore: Qesen e armën mos ia dorëzo gruas! Fjalë të urta popullore: Qesen e armën mos ia dorëzo gruas!
Fjalë të urta popullore: Sherrin e mbjellin gratë dhe e korrin burrat!? Fjalë të urta popullore: Sherrin e mbjellin gratë dhe e korrin burrat!?
Fjalë të urta popullore: Rrallë vritet burri që ka shumë armiq! Fjalë të urta popullore: Rrallë vritet burri që ka shumë armiq!

• As me miq e as me anmiq, gojën mos e f’lliq!

• Atdheun nuk mund ta shkatrrojë as lufta as armiku, por mund ta shkatrrojnë çlirimtarët!

• Atë që pështyn në nadje, mos e lëpijë në mramje.

• Baba vdes i keq kur i del djali i keq.

• Bisha tërbohet keq kur e sheh se i vjen funi.

• Ç’a ta ban minuti s’ta ban krejt jeta.

• Dajaku ka dalë nga xheneti.

• Dashuria për rininë, si qumësht për fëminë.

• Detit i ka hije vala, burrit i ka hije fjala.

• Dita pa pune, nata pa gjumë.

• Dora e thate s’ka nafake.

• E drejta te zhyt, por nuk të mbytë.

• Fjala e bute then ashtin e fortë.

• Fjalët janë gra, veprat burra.

• Gruaja e dashtun kurrë s’plaket

• Guri rrumbullak e burri pa zanat nuk xanë vend kollaj.

• I madh është edhe plepi, po e fëlliqin sorrat.

• I urti shkruan, budalla i mban n’mend.

• Ka që edhe gomarin mashkull e bajnë me barrë.

• Kam qeshur te tjerë, më mbiu në derë.

• Kopraci s’të jep të zezën e ullirit.

• Kujt i ka djeg qulli i fryn kosit.

• Kur s’të thërrasin mos shko, kur s’të pyesin mos kuvendo.

• Kush mëson botën, s’din për veti.

• Burri është çadra e gruas, gruaja pasqyra e burrit.