Ferrari italian raportoi fitime më të mira se sa pritej për tremujorin e dytë dhe porosi rekord, duke e shtyrë prodhuesin e veturave sportive luksoze të rrisë objektivat e tij për të gjithë vitin 2022.

Fitimet e rregulluara para interesit, taksave, amortizimit dhe amortizimit (EBITDA) u rritën 15 për qind në tremujorin e dytë në 446 milionë euro, duke mposhtur parashikimet e analistëve në një sondazh të reuters prej 427 milionë eurosh.

Megjithatë, marzhi i rregulluar i EBITDA ra në 34.6 për qind në tremujorin në shqyrtim nga 37.4 për qind një vit më parë, pjesërisht për shkak të inflacionit të kostos industriale, tha kompania.

Dërgesat e makinave në tremujorin prill-qershor u rritën me 29 për qind, me dërgesat në Kinë më shumë se dyfishuar në 358 njësi.

Prodhuesi i veturave luksoze tha se modelet hibride përbënin 17 për qind të dërgesave të saj në periudhë dhe dërgesat e para të 296 GTB prej 275,500 eurosh kanë filluar, duke zgjeruar ofertën pas promovimit të automjetit të saj të parë hibrid, SF90 Stradale.

Ferrari tha se tani pret EBITDA të rregulluar gjatë gjithë vitit midis 1.70 miliardë euro dhe 1.73 miliardë euro, nga diapazoni i tij i mëparshëm i parashikimit prej 1.65-1.70 miliardë euro.

Kompania shtoi se kërkesa është rritur fuqishëm, me shumicën e modeleve të saj të shitura aktualisht dhe premtoi të dorëzojë makinën e saj të parë tërësisht elektrike në vitin 2025, e cila do të jetë një nga 15 modelet e reja që planifikon të promovojë midis viteve 2023 dhe 2026. /Telegrafi/