Kërthiza është qendra e energjisë, që pasi stimulohet e shpërndan energjinë në të gjithë trupin, por edhe një prej zonave më të pista të trupit njerëzor.

Tregon potencialin e pjellorisë tek një femër
Sipas Universitetit të Helsinkit, nëse kërthiza e një femre është simetrike dhe e pozicionuar në qendër të trupit të saj, shanset që të keni një fëmijë të shëndetshëm janë më të mëdha. Studiuesit kanë arritur në përfundimin se mutacionet e rrezikshme në ADN-në tuaj, mund të dallohen në pozicionin apo përmasat e kërthizës.

Asnjë kërthizë nuk është identike me një tjetër
Sepse bakteret që jetojnë brenda saj janë unike për secilin prej nesh.

Është një zonë erogjene
Mund të mos ju duket dhe aq seksi por mesa duket, kërthiza është një mënyrë e mirë për të eksituar dikë. Ka shumë ekspertë që thonë se kërthiza është si një pikë G e re.

Disa konsiderohen më të bukura se disa të tjera
Sipas një studimi, njerëzit pëlqejnë më shumë kërthizat në formë T-je dhe më pak ato me formë horizontale

Jo të gjithë e kanë një të tillë
Modelja Karolina Kurkova është shpallur si femra më seksi e vitit 2008 dhe e ka marrë këtë titull pa nevojën e një kërthize, të cilën mjekët ia kanë hequr në moshë të vogël gjatë një operacioni.