Informacione magjepsëse, të çuditshme dhe madje shqetësuese.

Këto do të ndryshojnë imazhin tuaj për gjithçka që mendonit se dinit për botën në të cilën jetojmë!

Shikoni listën e mëposhtme dhe vlerësojeni vetë.

1 në 2 australianë do të zhvillojnë kancer të lëkurës gjatë jetës së tyre

Buxheti për dërgimin e Curiosity Rover në Mars është më pak se kostoja e operacioneve aktuale ushtarake botërore.

Më saktësisht, kostot e 13 orësh operacione luftarake e tejkalojnë buxhetin e parashikuar për eksplorimin e Marsit!

Dallimi midis milionave dhe miliardave është i madh (relativisht).

1 milion sekonda = 11 ditë, ndërsa 1 miliard sekonda = 31 vjet

Reklama

Një re tipike peshon 500 tonë

Kleopatra jetoi në një kohë më afër Hënës sesa piramidat e mëdha

Reklama

Sipas ish-drejtorit ekzekutiv të Google, Eric Schmidt, çdo dy ditë qeniet njerëzore krijojnë aq informacion sa ne kemi krijuar që nga fillimi i species deri në vitin 2003

Pocahontas dhe William Shakespeare vdiqën më pak se një vit larg njëri-tjetrit, më pak se 240 kilometra larg njëri-tjetrit

Samsung është përgjegjës për 25 për qind të GJDP-së së Koresë së Jugut

Nintendo ekzistonte në të njëjtën kohë me Perandorinë Osmane

Ju mund të ecni nga Koreja e Veriut në Norvegji dhe të kaloni vetëm nëpër një vend tjetër. Gjithashtu, këmbët tuaja do të dhembin pak

Reklama

80 për qind e burrave sovjetikë të lindur në 1923 nuk i mbijetuan Luftës së Dytë Botërore