LAJMI I FUNDIT:

ESHS: Produktet industriale edhe në muajin qershor shënuan rritje të çmimeve

ESHS: Produktet industriale edhe në muajin qershor shënuan rritje të çmimeve

Në qershor të këtij viti, çmimet e shitjes së produkteve industriale ishin më të larta për 0,2 përqind në nivel mujor dhe për 19,6 përqind në nivel vjetor, njoftoi sot Enti Shtetëror i Statistikave.

Reklama

Në muajin qershor, krahasuar me majin 2022, çmimet e shitjes së prodhuesve të mallrave industriale, në total, janë më të ulëta në sektorin e Minierave dhe Guroreve me 0,6 përqind dhe më të larta në sektorin e Industrisë Përpunuese me 0,2 përqind dhe në Furnizimin me energji elektrike, gaz, avull dhe ajër të kondicionuar me 1.4 përqind.

Në qershor të këtij viti, krahasuar me qershorin e vitit të kaluar, çmimet e shitjes së produkteve industriale, në total, janë më të larta në sektorin e Minierave dhe Guroreve me 16,2 përqind, në Industrinë Përpunuese me 19,1 përqind dhe në Furnizimin me Energji Elektrike, Sektori i gazit , avulli dhe klimatizimi me 32,8 përqind.