Ekspertët kanë zbuluar prej kohësh që seksi është një mënyrë e shkëlqyeshme për të djegur kalori, dhe tani ata pretendojnë se disa pozicione janë edhe më efektive sesa trajnimi në palestër

Studimi më i fundit anglez ka përfshirë 112 çifte që kanë bartur aparatet për matjen e djegieve të kalorive gjatë seksit.

Është zbuluar gjithashtu se femrat dhe meshkujt shpenzojnë numër të ndryshëm të kalorive, shkruan The Sun, përcjell Telegrafi.

Ka rezultuar se pozicioni në të cilin femrat shpenzojnë më shumë kalori është ai në të cilën mashkulli është i shtrirë në shpinë, ndërsa femra është ulur galiç mbi të.

Foto: Ann Summers

Nga ana tjetër, meshkujt humbin më shumë kalori kur femra qëndron me shpatulla në dysheme, ndërsa këmbët i ka të ngritura lart dhe mashkulli ulet vertikalisht drejt saj.

Lajmi i mirë për femrat është se pozicioni i ulur është i dyti në listë në të cilat femrat më shpesh arrijnë orgazmën me 72 për qind.

Menjëherë pas pozicionit tradicional “doggy” një pozicion në të cilin 79 për qind e të anketuarve përjetojnë orgazëm. /Telegrafi/