LAJMI I FUNDIT:

“Ducati”: Qyteti italian shtyp ‘monedhën’ e vet për të ndihmuar banorët dhe bizneset e prekur nga coronavirusi

“Ducati”: Qyteti italian shtyp ‘monedhën’ e vet për të ndihmuar banorët dhe bizneset e prekur nga coronavirusi

Castellino del Biferno është një qytet i vogël në rajonin Molise në jug të Italisë me vetëm 550 banorë.

Reklama

Dhe ky qytet i vogël tanimë është bërë i famshëm për një mënyrë interesante të mbështetjes së banorëve, të prekur ekonomikisht nga coronavirusi.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, kryetari i qytetit Enrico Fratangelo ka thënë se “Ne vendosëm të krijojmë para për të siguruar që ekonomia lokale mund t’i rezistojë ndikimit të situatës – sado e vogël kjo ekonomi mund të jetë”, shpjegoi Fratangelo.

Siç bëhet e ditur, Kartëmonedhat “Ducati” u shpërndahen banorëve në përputhje me nevojat e tyre ekonomike.

Dhe deri më tani, ata kanë kaluar shpenzuar mijëra “Ducati” në dyqanet e tyre lokale.

Çdo dy javë, dyqanet kthejnë “Ducati” në këshillin e qytetit dhe marrin shumën përkatëse në euro.

Kryetari i bashkisë beson se kjo është gjithashtu një mundësi për të rritur ndjenjën e përkatësisë së qytetit, pasi kartëmonedhat përshkruajnë simbole vendase si kisha, pishina publike ose statuja.

“Pesë” Ducati “vlejnë 5 euro, 20 prej tyre vlen 20 euro. Kjo është për të shmangur konfuzionin, veçanërisht për të moshuarit”, tha Fratangelo.

Kryetari i bashkisë mori 5,500 euro nga qeveria për të lëshuar kuponë ushqimi për familjet në nevojë gjatë pandemisë.

Këshilli i qytetit shtoi kursimet e tij dhe shpërndau kartëmonedhat “Ducati” për mbi 200 familje në qytet.

Njerëzit mund t’i shpenzojnë ato për mallra thelbësorë, siç është mishi në dyqanin e kasapit, ku ishin shpenzuar pothuajse 4,000 “Ducati” – monedha këto që thuhet se janë shtypur në vend. /Telegrafi/