Pse nuk reagon EEAS (Shërbimi për Punë të Jashtëm Evropian). Zgjidhja e çështjes së emrit nuk do të thotë se mbyllen sytë përballë krimit. Kjo është shkruar nga Doris Pack, politikane gjermane dhe presidente e asociacionit të grave në Partinë Popullore Evropiane, si reagim ndaj publikimit të video inçizimeve për rastin “Haraçi”.

“Pse nuk po reagon EEAS (Shërbimi për Punët të Jashtëm Evropian)? Qytetarët më shkruajnë dhe më pyesin! Zgjidhja e çështjes së emrit nuk mund të jetë arsye për të mbyllur sytë nga realiteti kriminal! Kryeministri i Maqedonisë së Veriut përmendet në pjesën e tretë të vazhdimit të video inçizimee”, shkruan Pack në rrjetin social “Twitter”.

Boki 13 në aferën “Haraçi” e përmend edhe kryeministrin Zoran Zaev Boki 13 në aferën “Haraçi” e përmend edhe kryeministrin Zoran Zaev

Këto ditë janë publikuar video inçizime nga gazeta italiane “La Verita”, teksa dëgjohet “Boki 13” me biznesmenin Zoki Kiçec duke marrë para nga biznesmeni Orce Kamçev. Dëgjohet edhe zëri i prokurores speciale Katica Janeva duke i thënë Kamçevit se “gjithçka do të jetë mirë”, dhe në videon e tretë të sotme, Boki 13 përmend edhe Zaevin./Telegrafi/