Faqja për zbulimin e rasteve jashtëmartesore Victoria Milan u përpoq të zbulonte pse kaq shumë burra tradhtojnë, kështu që ata vendosën të pyesnin meshkujt nga e gjithë bota për arsyet e çështjeve.

Ata anketuan 8.210 anëtarë të gjinisë më të fortë nga SHBA, Irlanda, Britania e Madhe, Spanja, vendet Nordike, Franca, Italia, Kanada, Afrika e Jugut dhe Polonia.

Qëllimi ishte që të zbulonin se cilat gjëra irrituese te partnerja e tyre i motivojnë të kërkojnë ngushëllim në krahët e një femre tjetër, përcjell KosovaPress.

(Foto: iFobia)

Më poshtë janë arsyet më të zakonshme

Shpesh ndryshon gjendjen e humorit

Ne të gjithë jemi në humor të keq ndonjëherë, por priremi ta fshehim nga njerëzit në shoqërinë e të cilëve nuk ndihemi rehat. Në fillim të marrëdhënies, shumica e njerëzve përpiqen të qëndrojnë pozitivë dhe të lumtur sepse kjo do ta bëjë më të lehtë tërheqjen dhe mbajtjen e një partneri. Sidoqoftë, kur marrëdhënia bëhet më serioze dhe e qëndrueshme, atëherë ‘frenimi’ lirohet dhe ndonjëherë ka një shpërthim të humorit të keq.

Reklama
Reklama

Ajo është shumë xheloze

Deri në 96 për qind e burrave në studim thanë se nuk u pëlqente aspak sjellja e tillë. Prandaj, është e mundur që partnerët e tyre të kenë probleme të lindura me xhelozinë, dhe kjo është ajo që i çon ata në krahët e tjetrit. Nga ana tjetër, ata mund të jenë xhelozë, pasi mendojnë se partneri i tyre tashmë po i tradhton.

Bëhet lehtësisht nervoze

Dhe kjo është ajo që i çon burrat në tradhti bashkëshortore, sepse ndërsa janë me dashnore, nuk ka tension të këtij lloji, prandaj është më e këndshme për ta që të kalojnë kohë ashtu ndonjëherë. 90 për qind e tyre thanë se kjo i shqetëson shumë.

Reklama

Gjen mënyra për të shmangur seksin

Kjo sjellje zemëron 88 për qind të burrave. Është krejt normale që dëshira seksuale e një gruaje të zvogëlohet sa më gjatë që është në një marrëdhënie. Nuk ka më epsh dhe eksitim fillestar për një partner të ri, kështu që gjërat ngadalësohen në dhomën e gjumit. E vërteta është, burrat shpesh kanë një shtysë më të fortë seksuale sesa gratë, kështu që hyjnë në marrëdhënie për të përmbushur nevojat e tyre.

Reklama

(Foto: Women’s Health)

Vazhdimisht dëshiron një ndjenjë sigurie

Duket se shumë burra nuk duan të jenë ata që do të rrisin vazhdimisht vetëbesimin e partnereve të tyre për pamjen e jashtme. Sipas këtij hulumtimi, gati 87 për qind e burrave e konsiderojnë këtë sjellje të pakëndshme, transmeton YourTango.

Reklama

Ajo dëshiron ta ndajë porcionin e ushqimit

Kjo duket të jetë një tipar i keq i një partneres për meshkujt në këtë sondazh, pasi rreth 65 për qind e tyre thanë se ishte tmerrësisht e pakëndshme për ta. Gratë që duan të ndajnë ushqim kryesisht e bëjnë këtë në mënyrë që të ndihen më afër burrit të tyre. Disa mund ta bëjnë këtë për kursime financiare.

Bën shumë pyetje

Se i irriton ata në masë të madhe u shpreh 65 për qind e gjinisë së fortë. Partnerët shpesh dinë të bëjnë pyetje pasi interesohen për burrin dhe duan të sigurohen që gjithçka është në rregull. Por ata nuk e perceptojnë atë si kujdes dhe dashuri, por si sjellje irrituese.

Reklama
Reklama

Nuk e thotë qartë atë që e dëshiron

Sipas sondazhit, 89 për qind e burrave thanë se kjo i shqetëson shumë. Ata besojnë se gratë nuk duhet të presin që partnerët e tyre të jenë intuitivë. Ata presin që njeriu i tyre të ndajë kohë për ta, t’i ndihmojë nëpër shtëpi dhe t’i lavdërojë për punën e tyre të palodhur. Zonja ka më shumë të ngjarë të jetë e drejtpërdrejtë, pasi ata kanë pak kohë për të qenë së bashku.

U flet të tjerëve për çështjet intime

Kjo sjellje irriton 93 për qind të burrave. Sa më gjatë të jeni bashkë, aq më të mëdha janë shanset për të pasur një grup miqsh së bashku. Por, mund të jetë e papërshtatshme – të dini se miqtë tuaj të përbashkët dinë gjithçka për intimitetin tuaj.

Reklama

(Foto: MomJunction)

Reklama