Është vërtetuar shkencërisht se fëmijët që marrin gjumë të mjaftueshëm janë përgjithësisht më të shëndetshëm, performojnë më mirë në shkollë dhe kanë kujtime dhe sjellje të mira.

Sidoqoftë, gjumi pasohet nga zgjimi, i cili nuk mund të jetë një detyrë e lehtë për prindërit, transmeton Telegrafi.

Më poshtë gjeni mënyrat që Bright Side tregoi për t’i zgjuar ata më lehtë:

Lëreni që të shkëlqejë dielli para se të zgjoni fëmijën tuaj

Kufizoni ekspozimin e dritës blu para shtratit

Luaj muzikë për të zgjuar fëmijën tënd

Vizatoni një tabelë rutinore në mëngjes për ta bërë tërë procesin më argëtues

Shndërroni zgjimin në një lojë

Zgjoni fëmijën tuaj me erën e mëngjesit të tyre të preferuar

Jepuni atyre pak kohë që të zgjohen ju duke ofruar së pari një gotë me lëng

Lëreni fëmijën tuaj të përjetojë pasojat natyrore të të qenit vonë

Sigurohuni që ata po flenë mjaftueshëm

/Telegrafi/