Brenda ditës së parë të vizitës së tij të punës në Bruksel, Ministri i Jashtëm, Nikolla Dimitrov iu drejtua për herë të parë përbërjes së re të Komisionit të Punëve të Jashtme të Parlamentit Evropian (AFET), të formuar pas zgjedhjeve evropiane të mbajtura në maj 2019.

Dimitrov falënderoi kryetarin e komitetit David McAllister për mundësinë për të folur para zemrës së demokracisë evropiane, si dhe eurodeputetët e tjerë për mbështetjen e vazhdueshme dhe të dukshme për integrimin evropian të Maqedonisë së Veriut deri më tani.

“Kjo javë përfundimisht për qytetarët e Maqedonisë nuk është vetëm një Këshill tjetër i zakonshëm i BE-së. Ky është takimi ynë me historinë, në të cilën pritet të sjellë krijimin e shumëpritur dhe, siç është konfirmuar nga shumë, vendimi historik të merituar për të filluar negociatat me BE-në. Historike në atë që përfaqëson hapjen e derës për të mbështetur proceset e një transformimi demokratik të pakthyeshëm dhe të qëndrueshëm të vendit. Por edhe më shumë se kaq”, tha Dimitrov.

Në fund të diskutimit, eurodeputeti David McAllister, i cili udhëheqi këtë seancë, theksoi: “… fillimi i negociatave tani është i merituar. Bëj thirrje për përgjegjësi të të gjitha vendeve anëtare … që Maqedonia e Veriut ka bërë një punë të mirë”./Telegrafi/