Sot u mbajtën zgjedhjet presidenciale në Maqedoninë e Veriut, ku qytetarët zgjodhën kryetarin e shtetit, në mes Gordana Siljanovska-Davkova dhe Stevo Pendarovskit, njofton Telegrafi Maqedoni.

Censusi i duhur prej 40% pjesmarrje në zgjedhje nga 1,808,131 votues u arrit dhe kjo tregon se zgjedhja e presidentit është legjitime.

Në rrethin e dytë garuan Stevo Pendarovski dhe Gordana Siljanovska-Davkova.

Telegrafi Maqedoni ju sjell dallimin në vota tek dy kandidatët në dy rrethet e zgjedhjeve, më 21 prill dhe 5 maj, 2019.

Pendarovski është kryetari i ri i Maqedonisë së Veriut (Foto) Pendarovski është kryetari i ri i Maqedonisë së Veriut (Foto)

Rrethi i parë
Gordana Siljanovska- Davkova 318.341 vota
Stevo Pendarovski 322.581 vota

Rrethi i dytë
Gordana Siljanovska- Davkova 376.294 vota
Stevo Pendarovski 434.894 vota

Dallimi
Gordana Siljanovska- Davkova 57.953 vota më shumë se në rrethin e parë

Stevo Pendarovski 112.313 vota më shumë se në rrethin e parë

Pendarovski është fitues me 58.600 vota para Gordana Siljanovska-Davkova.

I gjithë procesi zgjedhor në rrethin e parë ka pasur rritje të votave të përgjithshme në krahasim prej rrethit të parë dhe ky dallim është: 88020 vota.

Nga pasqyra e hartës shtetërore për zgjedhjet, shihet qartë se në vendvotimet ku ka masë të konsiderueshëm të shqiptarëve fitore ka marrë Stevo Pendarovski./Telegrafi/