LAJMI I FUNDIT:

Çka është Implantimi Imediat?

Çka është Implantimi Imediat?
Ass.Dr.Sci. Visar Disha

Nëse keni një dhëmbë të dëmtuar ose të prishur, është e mundur që ai dhëmbë të nxirret dhe zëvendësohet me një implant të menjëhershëm në të njëjtin ditë

Ass.Dr.Sci. Visar Disha
Specialist i Protetikes Stomatologjike
Specialist i Ortodoncisë dhe Ortopedisë së Nofullave
tel. +38344559287

Tek implantimi Imediat, implantet vendosen menjëherë pas nxjerrjes së dhëmbit. Zakonisht, implantet marrin tre deri gjashtë muaj për tu shëruar para se të bashkohet restaurimi përfundimtar (kurora apo ura dentare).

Megjithatë, në rastin e implantimit imediat, implantet mund të vendosen në të njëjtin ditë që nxirret dhëmbi.

Kur është i mundshëm të vendoset implanti imediat?

• Kur kocka rreth dhëmbit të dështuar është e paprekur
• Kur kocka rreth indit që e rrethon është pa infeksione

iStock

Benefitet e implantimit imediat!

Implantet e vendosura menjëherë shpesh preferohen, sepse pacienti nuk duhet të pres një periudhë të gjatë për dhëmbin e tij të ri. Me implantimin imediat, pacientët gjithashtu mund të shmangin përdorimin e restaurimeve të përkohshme dhe do të kenë nevojë për më pak takime dentare.

iStock

A janë implantet imediate të përshtatshme për të gjithë?

Implantet imediate janë kryesisht të përshtatshme për shumicën e pacientëve. Në përgjithësi, pacientët me densitet të mjaftueshëm të kockave të nofullave dhe pa faktorë rreziku të tjerë paraprirës, si infeksioni, janë kandidatë për implant të menjëhershëm.

Mirëpo nëse pini duhan, konsumoni alkool në sasi të mëdha ose keni probleme tjera të shëndetit oral, mund të keni nevojë për një shqyrtim më të hollësishëm të kavitetit tuaj oral që të përcaktohet a jeni të përshtatshëm për këtë lloj të trajtimit.

Implantet dentare për dhëmbët që ju mungojnë!
Lexo po ashtu Implantet dentare për dhëmbët që ju mungojnë!

Mesazhi im

Implantimi imediat është i përshtatshëm për pacientët në këto situata:

1. Për pacientët që kanë dhëmbë të dëmtuar ose të humbur në pjesën e përparme të nofullës dhe për ata që janë të shqetësuar për humbjen e dhëmbëve. Kjo metodë është një zgjedhje e shkëlqyer për të rikthyer një buzëqeshje të bukur dhe funksionin e duhur të gojës.

2. Pacientët që janë të ndeshëm në aspektin e kohës dhe kostos: Nëse koha dhe kostot janë prioritetet tuaja, implantimi imediat është zgjedhja e duhur. Ju mund të keni një dhëmbë të ri në të njëjtën ditë, pa pritur kohë të gjatë dhe pa shpenzuar shumë.

3. Pacientët që nuk dëshirojnë të nënshtrohen operacioneve dentare: Për ata që duan të evitojnë shumë vizita dhe procedura dentare, implantimi i menjëhershëm është një mundësi e shkëlqyer. Mund të keni një rezultat të shpejt, me më pak stres dhe ndërhyrje.

4. Pacientët që janë në kërkim të Implantëve All-On-4: Për ata që dëshirojnë një zgjidhje të shpejtë për humbjen e dhëmbëve dhe sistem All-On-4, implantimi i menjëhershëm është zgjidhja e duhur. Ky metodë ju jep mundësi për të përmirësuar kualitetin e jetës suaj.

5. Pacientët që janë komplet pa dhëmbë: Nëse jeni pa asnjë dhëmbë dhe dëshironi një zgjidhje të menjëhershme, implantimi i menjëhershëm është zgjedhja e përshtatshme. Ju jep mundësinë për të patur një dhëmbë të ri menjëherë dhe të ktheheni në një ngjyrë të zakonshme të jetës suaj. /Telegrafi/


Në trend Shëndetësi

Më shumë
Bima që e ndukim dhe e shkelim, duke menduar se është një barojë, në fakt ka vlera të shumta për shëndetin

Bima që e ndukim dhe e shkelim, duke menduar se është një barojë, në fakt ka vlera të shumta për shëndetin

Ushqim i shëndetshëm
Kalo në kategori